28 Şubat 2015 Cumartesi

Saç Nasıl Uzar



Saç Uzaması


Saçlarınızı uzatmak istiyorsanız saçlarınızın nasıl uzadığını bilmelisiniz. Saç uzamasının mantığını bilirseniz saçlarınızı uzatmanız daha kolay olacaktır. Bu yazıyı bu konuda türkiyenin en iyi sitesi olan hint yağı (hintyagi.org) sitesindeki bilgilerden yararlandım sizlere de faydalı olacağını umuyorum.

Saç Nasıl Hızlı Uzar


Eğer saç uzatma yöntemleri konusunda araştırmalar yapıyorsanız bu yazımız tam size göre. Çünkü evvela saçların nasıl uzadığını bilmeniz gerekiyor. Bu uzama biçimini ve vücudumuzun işleyişini öğrenirseniz saçlarınızı daha hızlı uzatmak için yapmanız gerekenleri daha net kavrayabilirsiniz.

Saç Uzaması



İnsan saçı anajen, katajen ve telojen olmak üzere 3 evrede oluşum gelişim ve dinlenme dönemi yaşar. Normal bir insanın saç derisinde 100 000 ile 150 000 civarında saç üreten saç kökü bulunur. Normal şartlarda bir insanın kafasında 50 000 civarı saç teli bulunur. 

Saçlar anajen ismi verilen büyüme fazında gelişir ve kafamızdaki saç tellerinin %80'i bu fazda bulunur ve saçlarımız ortalama 4 yıl civarında bu fazda bulunur. Katajen fazda ise saçlar geçiş evresindedir ve saçın büyümesi bu evrede durur saçlar dökülür. En son evre saç köklerinin dinlendiği evre olan telojen evredir.

Saçlarımız günde 0,03 milimetre ile 0,05 milimetre arasında uzar, Bu uzama ayda 1 cm ile 1,5 cm arasında gerçekleşir. Saçlarınızın daha hızlı uzamasını istiyorsanız kıl köklerini beslemeniz gerekiyor. Ama bu saç kökü beslenmesi sağda solda yazılan gibi bitkilerle yapılacak bir şey değildir . Saç köklerinizi beslemek için saçma sapan ürünler kullanmaya kalkmayın.

Hızlı Saç Uzatmak


Saçınızı daha hızlı uzatmanız aslında çok mümkün değildir. Yani saçın normal uzamasını %50 civarında arttırmanız mümkündür, özetle saçınız 1 ayda 1 cm uzuyorsa bu uzamayı 1,5 cm yapabilirsiniz veya 1,5 cm uzuyorsa bu uzama 2,5 cm e kadar çıkabilir ama asla bir çok üründe vaadedildiği gibi ayda 4-5 cm saç uzatmanız mümkün değildir.

Saç Uzatmanın Yolları


Saçlarınızı uzatmak için saç köklerinize bakım yapmalısınız. Saçınızı hızlı uzatmanın en etkili yolu saçlarınızın hasar görmesini önlemek kırılmalara karşı saçlarınızı korumaktır. Bunun içinse hindistan cevizi yağı, e vitamini, sukualen gibi maddelerle saçlarınıza bakım yapmalısınız. Böylece saçlarınız kırılmnayacak veya kopmayacak. Uzun ama sağlıksız saçlar hiç de hoş bir görüntü oluşturmaz.


Saçlar Nasıl Hızlı Uzar


Saçlarınızı daha hızlı uzatmak için vitamin ve mineral bakımı yapmalısınız. Hızlı saç uzatmak için kullanılan vitaminler b3, b5, c, e vitaminidir. Mineraller ise çinko oksit, menthol, kükürt, gibi minerallerdir. Saçlarınızın hızlı uzaması için kullanılan yağlarsa, hint yağı, avokado yağı, jojoba yağı, çörek otu yağı, badem yağı gibi yağlardır.

Konuyla ilgili olarak saç uzatma kürü yazıma bakabilirsiniz. Yazımı daha fazla insana ulaşması için sosyal medyada paylaşırsanız sevinirim. 

Kaynak: hintyagi.org

Yazıdan da anlaşılacağı üzere saçlarımız oldukça geç uzayan vitamin ve minerallerle bakım yapılması gereken organlarımız. Saç uzatma konusunda üretilen bir çok ürünün işe yaramadığı da aşikar. Saç uzatan şampuanlar, saç uzatan bitkiler, saç uzatan yağlar veya saç uzatan vitaminlerin hepsi tek başına değil birlikte kullanılmalıdır. Konuyla ilgili bitkisel saç uzatma yazıma bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder