26 Nisan 2015 Pazar

Saç Uzatmanın Yolları

Saç Uzatma Yolları


Saçlarınızı eğer kaynak, postiş, peruk gibi saç uzatma yolları ile uzatmayacaksanız, saçlarınızın saç köklerininden uzamasını düşünüyorsunuz demektir. Saçlarınızın normal saç uzama periyodundan daha hızlı uzatmanız mümkün. Ancak bu saç uzatma yöntem ve teknikleri öyle sihirli formüller, turp, entele, sinameki, havuç, lavanta gibi bitkilerden değil çeşitli vitaminler ve minerallerle saç köklerinin yani saçı oluşturan kıl foliküllerinin beslenmesiyle sağlanabilir. Peki nedir bu saç uzatma yolları.


Evvela disiplinli ve ihmal etmeden saç uzatıcı bakımların yapılması şarttır. Saç uzatmak amacıyla yapacağınız bakımın düzenli olması size çok şey kazandırır. Ayrıca çeşitli forum siteleri ve bloglarda okuduğunuz canım sinamekiyi kaynat içine bemix ve evigen koy saçını bununla yıka, ardına sarımsak ilave edilmiş şampuan hatta 15 tane doğum kontrol hapını ez içine şampuana karıştır gibi saçma sapan şeylere de inanmamanız gerekiyor. İşte size en etkili ve çabuk saç uzatma yöntemi.


Hızlı Saç Uzatma Yolları 


Saçlarımız eğer hormonal bir bozukluk hastalık veya başka bir şey yoksa  ayda 1 ile 1,5 cm arasında uzar. Saçlarımız folikül denen saç köklerinden uzarlar. Dolayısıyla yapmamız gereken şey saçın oluşumunu arttıran kerartin, kükürt, çinko oksit, b5 vitamini gibi çeşitli vitamin ve proteinlerden faydalanmaktır. Bunun için vereceğim tarifi hazırlayıp kullanmadan önce iyice çalkalayarak saçınıza uygulayın.

Malzemeler

  • 10 ml biyosülfür (kükürtün suda çözünebilen hali
  • 10 ml keratin
  • 10 gr çinko oksit
  • 10 gr b3 vitamini
  • 10 ml b5 vitamini
  • 10 gr c vitamini (L ascorbic acid)
  • 10 ml e vitamini
  • 30 ml hint yağı
  • 30 ml badem yağı
  • 30 ml çörek otu yağı
  • 10 ml lavanta yağı
  • 1 gr mentol
  • 100 ml lavanta suyu

Evvela suda çözünen maddeleri hazırlamamız gerekiyor bunun için 100 ml lavanta suyunun içerisine b3 vitamini, b5 vitamini, keratin ve biyosülfürü ilave ediyorsunuz. Bu karışımı iyice çalkalayın. 

Başka bir yerde hint yağı, çörek otu yağı, badem yağı, lavanta yağı, e vitaminini ve mentolü iyice karıştırın. Daha sonra hazırladığınız sulu çözeltiyi bu yağları karıştırın. en son içerisine çinko oksit ilave ederek iyice çalkalayın. Bu arada içerisindeki tozlar sizi yanıltmasın çinko oksit çözünmediği için öyle durur o yüzden her seferinde iyice çalkalayarak kullanın. Saç uzatacak karışımınız hazır. 

Saçlarınızı yıkamadan önce her seferinde bu karışımı iyice çalkalayarak bir yemek kaşığı kadar alın ve içeridine bir mercimek tanesi kadar c vitamini ilave edin. Dikkat edin c vitamini kullanımdan önce karıştırılmalıdır yoksa bozulur. O bir yemek kaşığı suyu saç diplerinize iyice yedirin 10 dakika sonra duşunuzu alın. Bu vitamin, mineral ve yağ karışımı takribi olarak 300 ml falan ediyor size 3 ay kadar yeter. Saçlarınız bu karışımla birlikte normal uzama hızının iki katı kadar daha hızlı uzayacaktır. yani bu karışımı kullandığınızda 3 ayda saçlarınızın 10 cm civarında uzadığını göreceksiniz.

3 yorum:

  1. Peki bunların hepsini nereden ne kadar fiyatla temin edebiliriz??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aktarlara sorun, kimyasal ürün satan yerler var onlara sorabilirsiniz. internette doakimya.com sitesinde bazıları var oradan alablirsiniz.

      Sil
  2. 1 kasik suyu butun sacimiza mi surucez yani nasil olucak bu?

    YanıtlaSil